İçeriğe geç

Google Ads Teklif Stratejileri ve Kullanım Amaçları

Google Ads teklif stratejileri sayesinde farklı stratejiler ile reklamlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu sayede bir reklam fikrini bir çok detaya bölüp  gösterim, tıklama veya dönüşüm gibi farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Google Ads reklam verme aşamalarında manuel teklif verme stratejisi size mantıken ne kadar doğru gelsede reklam kampanyalarınızdan en yüksek performansı almak için en iyi yoldur demek kabaca yanlış bir yaklaşım olur.

Ancak dönüşümleri takip edebilmeniz açısından, google ads dönüşüm kodlarını reklam vermeden önce sitenize yerleştirmeli, bu sayede manuel teklif verme stratejinizi sonraki zamanlarda akıllı teklif stratejilerine çevirebilirsiniz. Eğer daha önce elde edilmiş dönüşümleriniz yoksa, doğal olarak google reklamlarınız için elinde veri olmadan reklamlarınızı gösterecek ve alakasız maliyetler ile karşılaşmak durumunda kalacaksınız. Bu bilgiyi teklif stratejilerine geçmeden önce vermek sitedim.

İstisnalar haricinde aşağıda anlatacağım google ads teklif stratejilerini kullanmak reklam kampanyalarınızın performansında önemli pay sahibi olacaktır. Şimdi Google ads teklif stratejilerinin kullanım amacını ve açıklamalarını inceleyelim.

Manuel TBM (Tıklama Başına Maliyet) Teklifi

Tekliflerin manuel olarak sizin tarafından verildiği stratejidir. Reklamınıza vermek istediğiniz maksimum tıklama başına maliyeti siz belirlersiniz.

Geliştitirilmiş  TBM : Reklam hesabınızda dönüşüm izlemeyi aktif şekilde kullanıyorsanız, manuel TBM yerine GTBM kullanarak google’ın akıllı teklif stratejisinden faydalanabilirsiniz. GTBM sayesinde reklam açık arttırmalarında tıklama alma ihtimali yüksek olan hallerde, TBM makine öğrenimi sayesinde yükseltebilir veya düşürebilir.

reklam-stratejisi

Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma Stratejisi

Adından da anlaşılacağı gibi google ads tekliflerinizi en üst seviyede tıklama alacak şekilde optimize etmenizi sağlayan otomatik teklif  stratejisidir.  Bu otomatik teklif stratejisini kullanırken bütçenizi dikkatli kullanmanızda fayda var keza sistem en çok tıklama üzerine çalışacağı için verdiğiniz maksimum TBM ortadan kalkacak ve hızlı bir biçimde bütçenizi eritecektir. Doğru google ads anahtar kelime eşleme türleri ile bütçenizin kullanımını ayarlayın.

Dönüşüm Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma Stratejisi

Bu otomatik teklif stratejisi ile de bütçeniz dahilinde en çok dönüşümü elde edeceğiniz şekilde teklifleriniz otomatik olarak belirlenir. Mantık olarak tıklama ile aynıdır ama burada durum en fazla dönüşümü elde edebilmeniz üzerine kurulur.

Aynı şekilde bütçenizi dikkatli şekilde kullanmanızda fayda var çünkü google yüksek dönüşüm oranı için bütçenizi hızlı bir şekilde kullanmaya çalışacaktır. Maksimum TBM belirtemezsiniz.

Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarma Stratejisi

Bu akıllı teklif stratejisi ise belirlediğiniz bütçeyi aşmadan alabileceğiniz en yüksek dönüşüm değerine odaklanır. Dönüşüm izleme özelliğini ayarlarken örnek olarak bir satış geliri veya kar marjı olarak tanımlama yapabilirsiniz. Geçmişe dönük bilgilerin kullanılarak ve açık arttırma sırasında ki sinyallere dayanarak her uygunluk durumunda TBM teklifi otomatik olarak belirlenir. Yine bütçenizi kontrol ederek devam etmenizde fayda var, bu teklif stratejisi de en yüksek dönüşüm için bütçenizi sonuna kadar harcayarak işlemleri gerçekleştirir.

Hedef Gösterim Payı Stratejisi

Bu teklif stratejisi ile reklamlarınızın google arama sonuçlarının mutlak üst kısmında, üst kısmında veya ilk sayfada herhangi bir kısımda gösterilmesi için kullanabilirsiniz. İsterseniz tek bir kampanya üzerinde kullanabilir ya da portföy stratejisi kullanarak birden fazla reklam kampanyası üzerinde uygulayabilirsiniz. Hedef gösterim payı stratejisi sadece arama ağı reklamlarında kullanılabilir, buna iş ortakları dahildir.

Maksimum TBM belirleyebilirsiniz ancak stratejinin çalışma mantığı açısından bu pek sağlıklı olmayabilir.  Yerleşim yerini seçktikten sonra yüzdelik bir dilimle bunu belirtebilir ve görünmek istediğiniz alan için seçim yapabilirsiniz.  Mutlak üst kısım için %80’lik bir gösterim hedef payı seçerseniz google tüm olası gösterimlerin %80’inde reklamlarınızın mutlaka belirttiğiniz alanda çıkmasına yardımcı olmak için maksimum TBM’yi otomatik olarak belirler.

google ads teklif stratejileri

Hedef EBM (Edinme Başına Maliyet) Stratejisi

Edinme başına maliyet ya da işlem başına maliyet benim çalışma mantığını en çok sevdiğim akıllı teklif stratejisi. Hedef EBM olabildiğince çok dönüşüm almanıza olanak sağlan akıllı teklif stratejisidir. Diğer akıllı stratejiler gibi potansiyel bir dönüşüm yakaladığında makine öğrenimini kullanarak açık artırma anında teklifinizi otomatik olarak belirler. Burada tabii bir ayrıntı var, elde ettiğiniz bazı dönüşümlerin maliyeti istenilen seviyeden yüksek veya düşük olabilir ancak google genele baktığımızda bunu sizin belirlediğiniz hedef EBM’ye eşit olarak tutmaya çalışır.

Hedef ROAS ( Reklam Harcamalarından Elde Edilen Gelir – Return On Ad Spend) Stratejisi

Bu akıllı teklif stratejisinde harcadığınız reklama gelirine karşılık elde edilen gelir modeli kullanılır. Örnek olarak siz google’a ben bu reklama 50 lira harcıyorum ve karşılığında %150 getiri istiyorum dediğiniz de google buna en yakın rakamlara ulaşmak ve en iyi dönüşümü elde etmek adına yine makine öğrenimini kullanarak bir gelir elde etmemizi yardımcı olur.

Yaptığınız teklifler açık arttırma anında yine otomatik olarak optimize edilir. Maliyet başına dönüşüm değerine ait geçmiş verilerinizi bulmak için “sütunlar” menüsünden sütunları değiştir kısmına tıklayın, ardından sütunları değiştir kısmına tıklayarak dönüşümler sütun listesinden dönüşüm değeri/maliyet sütununu ekleyin. Hedef roas yüzdenize ulaşabilmek için maliyet başına dönüşüm değeri metriğini 100 ile çarpın.

Her dönüşümün değeri farklı olabilir bu yüzden izlemek istediğiniz değerler ile ilgili farklı çalışmalar yapabilirsiniz.

Google Ads reklam çalışmaları için benimle iletişime geçebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları lütfen sorun, bu sayede problemleri çözme yoluna hızla ilerleyebiliriz. Her bir sorunun karşılığında bir ücret olacak diye bir kural-kaide yok nasıl olsa değil mi 🙂

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir