İçeriğe geç

2020 Yılı En Büyük Sosyal Medya Platformları

Hepimizin kullandığı sosyal medya site ve araçları eşit olarak yaratılmamıştır.

Bir marka için instagram birincil konumda yer alırken bir başka marka için facebook en çok etkileşim aldığı mecra olabilir. Diğer için belki de çözüm noktası LinkedIn’dir.

Bu açıdan düşünecek olursak zamanınızı ve reklam bütçelerinizi hangi tarafta kullanmak acaba doğru olur?

Tabii bu konuda seçim yapmak yerine her bir sosyal medya platformunda aktif olup, aldığınız etkileşimler yönünde çalışmalarınızı sürdürmek mantıklı olacaktır.

Sosyal medya pazarlamanızı bir sonraki seviyeye çıkarmak için hangi içeriklerle hangi platformda daha çok aksiyon alabileceğiniz ile alakalı bakalım bir fikir oluşturabilecek miyiz.

Platformlar

  • Facebook

Kuruluş : 2004

Aylık Kullanıcı sayısı:  2.45 Milyar

Bir çok işletme tarafından denenmiş ve doğrulanmış olarak,  sektörünüz ne olursa olsun facebook üzerinde kendinize bir yer bulmalısınız. ( 2.45 milyar kullanıcı?)

Facebook’da öne çıkan sektörlere bakacak olursak bunlar; finans, e-ticaret, perkande, gaming, eğlence, medya, telekominikasyon, teknoloji ve otomotiv olarak gözükmekte.

Etkileşime geçmek için bir grup kurmak, facebook messenger botu kullanmak ya da canlı yayın kullanılabilir.

  • Twitter

Kuruluş : 2006

Aylık Kullanıcı sayısı : 330 milyon

Sosyal medya da kullanıcılarla en hızlı şekilde etkileşime girmenin yolların da biri de twitter’ı kullanmak.

İşletmeniz; eğlence, spor, siyaset-politika ve pazarlama üzerine kuruluysa twitter üzerinden yüksek sayıda etkileşim alabilirsiniz.

İşletmelerin sesini kullanıcılara sesini duyurabildiği, bilgilendirmeler yapabildiği ve yardım amaçlı kullandığı mecra twitter. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi, ülkemizin önde gelen büyük bankaları ve bazı telekom firmaları müşteri şikayetleri ile ilgili twitter hesaplarını aktif olarak kullanıyorlar. Bu da burada basit bir ipucu olarak kalsın o zaman.

  • LinkedIn

Kuruluş : 2003

Aylık kullanıcı sayısı : 310 milyon

Profesyonellerden kurulu bir ağ olmasının yanı sıra linkedIn üzerinde 60 milyonun üzerinde yüksek bir mevkii de çalışan profesyonel bulabilirsiniz.

Yapılan bir araştırmaya göre linkedIn’de bulunan kullanıcılar mille gelirlerinin %44’ünden daha yüksek gelir elde ediyor. Başta çok göz alıcı gözükmese bile profesyonellerden oluşan elit bir gruba ulaşmanızın yolu buradan geçiyor.

  • Instagram

Kuruluş : 2010

Aktif Kullanıcılar : 1 Milyar

Instagram ürün odaklı işletmelerin, influencer’ların  gelişebilecekleri bir sosyal medya platformu olarak öne çıkıyor.

2018 yılında öne çıkan alışveriş yapılabilir gönderilerden bu yana, ürüm odaklı işletmelerin varlığı en üst seviyeye çıkmış durumda. İşletmeler kitlelerine ürünleri tanıtmakla kalmıyor ve direkt olarak instagram üzerinden satabiliyor.

Hedef kitleniz 35 yaş ve altındaysa burası sizin için tam bir altın madeni olabilir. Instagram kullanıcılarının %65’i 18-34 yaş aralığında kadın ve erkeklerden oluşuyor.

  • Reddit

Kuruluş: 2005

Aylık aktif kullanıcı : 430 milyon

Reddit’in sloganı “İnternetin Giriş Sayfası” dır.

Alexa verilerine göre dünyanın ilk 20 web sitesi arasında yer alır.

150.00’den fazla aktif topluluk ve bunların içinde kendi içeriklerine sahiptir.

Potansiyel müşterilerinizi bulabilmek için her marka ve işletme için bir alan var. Müsait olduğunuzda girip enine boyuna gezinmenizi tavsiye ederim. Ülkemizde kullanım oranı yüksek olmasa da ürün veya hizmtlerinizi girip bir kısa makale ile tanıtmak size hiçbirşey kaybettirmez. Ayrıca uluslar arası hizmet veren bir işletmeyseniz mutlak suretle işinize yarayacaktır.

 Sosyal medyaya ayırdığınız zaman ve yatırım size her zaman pozitif yönde etki sağlayacaktır. Hedef kitlenize göre doğru sosyal medya platformu kullanmak gereksiz bir takım işlerden sizi uzak tutar ve kazandığınız zamanı farklı bir işleme ayırarak avantaj sağlarsınız.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir