Categories: Seo-Rehberi

DoFollow ve NoFollow Nedir? SEO için Anlamı Nedir?

Herkese Merhaba

Arama motoru optimizasyonunda kritik değere sahip olan dofollow ve nofollow yaklaşımını hep beraber inceleyelim.

DoFollow Nedir?

Site dışı seo çalışmalarını incelerken kısaca backink stratejilerinden bahsetmiştik. Backlink hakkında ayrıntılı bir makale daha yazmayı düşünüyorum lütfen bununla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmına bırakın.

Gelelim bu bu iki zıt arkadaşın seo çalışmalarının hangi kısmında yer aldığına. Öncelikle tam olarak Türkçe kelime karşılığı ile “Takip et” ve “Takip etme” olarak ifade edilir. Web sitenizin site içi  link inşaasını yaparken sayfanızda kullanacağınız tüm linkler dofollow olarak kalıcı haldedir. Zaten bunun aksi durumu taktir edersiniz ki mantıksız olacaktır.
Kendi dükkanını kötüleyen bir esnaf gördünüz mü hiç?

DoFollow yaklaşımını sadece kendi sitenizde değil aynı zamanda dışarıya verdiğiniz bağlantılarda da kullanabilirsiniz ancak nasıl ki backlink çalışmaları yaparken domain otoritesi yüksek, kaliteli ve özgün içeriğe sahip kanallardan link almaya çalışıyorsak aynı şekilde dışarıya bağlantı verirken de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Aksi halde google sizin kullanıcıları yönlendirdiğiniz bağlantıyı zaten spam olarak etiketlediyse bu sizin seo performansınıza olumsuz yansıyacaktır.

Yani site içi linkleme de dofollow , içeriğine güvendiğimiz ve google tarafından kabul görülen siteler için de dofollow kullanabilirsiniz.

NoFollow Nedir?

NoFollow ise tam tersi bir yaklaşımdır. Kefil olmadığınız ama bilgilendirme amaçlı kullanmak zorunda olduğunuz siteler için nofollow kullanmalısınız. Bu sayede google’a : “ben bu bağlantıyı veriyorum ama kefil değilim haberin olsun” demiş olur ve kendinizi garanti altına almış olursunuz.

Kullanımı : <a href="http://www.siteadı.com/" rel="nofollow">Yönlendirilen Web Sitesi</a> 

WordPress tarafında yazıların yorum kısmına bırakılan bağlantılar otomatik bir şekilde nofollow olarak işaretlenir. Web sitenizin sabit olan, düzenli olarak güncellemediğiniz iletişim,gizlilik politikası gibi bağlantılarını nofollow olarak kullanabilirsiniz Bu sayede kullanıcıya güncel bilgi vermeyen bağlantıları dışarıda tutarak arama motoru bütçenizden bir miktar cebinizde bırakmış olursunuz.

Umarım aklınızda yer etmesini sağlayabilmişimdir.Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Kıymetli yorumlarınızı eksik etmeyin 🙂

Görüşmek üzere.

Cengizhan
Share
Published by
Cengizhan
Tags: backlink dofollow nofollow

Son Makaleler

  • Seo-Rehberi

Çanakkale SEO Uzmanı – SEO’nun Önemi ve Uygulamaları

Merhaba, ben Cengizhan, Çanakkale'nin SEO alanındaki önde gelen uzmanlarından biriyim. Bugün, Çanakkale ve çevresindeki işletmeler…

5 ay ago
  • Google Ads

Çanakkale Google Reklam Uzmanı

Çanakkale, tarihi ve kültürel zenginliğiyle her zaman beni büyülemiştir. Bu şehirde bir Google Reklam Uzmanı…

5 ay ago
  • Blog-Haber

Shopify İle E-Ticaret Detayları

Shopify ile Türkiye'de e-ticaret'e girmeyi düşünen çok sayıda firma ve kişi bulunuyor. Genel olarak Türkiye'de…

2 yıl ago
  • Google Ads

Google Ads Reklam Yönetimi

Google ads reklam yönetimi sayesinde ; ürün ve hizmetlerinizi geniş kitlelere ulaştırma fırsatı sizi bekliyor.…

4 yıl ago
  • Seo-Rehberi

Site Sıralamasını Yükseltmek

Arama motorları üzerinde iyi bir sıralama sahibi olmak; organik olarak elde edilen trafiğinizin yüksek olmasını…

4 yıl ago
  • Blog-Haber

Core Web Vitals Raporu

Google search console'a getirdiği bir güncelleme ile eskiden hız raporu olarak bildiğimiz bölümü önemli web…

4 yıl ago