İçeriğe geç

Google Hızlı İndex Almak İçin İpuçları

Web sitemizi yaptık, içeriklerimizi girdik, meta etiketler ve site içi seo çalışmaları harika. Her gün search console üzerinden bakıyorsunuz sayfalarınız hala indeks almamış. Acaba nerede eksik yaptım diye mi düşünüyorsunuz? O halde google’dan hızlı index almak için neler yapabiliriz bir inceleyelim.

Arama motorlarında görünür olabilmek ve kullanıcılara ulaşabilmeniz için internet sitenizin google tarafından daha hızlı farkedilebilmesi için yapılabilecek bir kaç yöntem mevcut.

Google tarafında bunları yaparken tarama bütçenizi fazladan yememek ve spam durumuna düşmemek için dikkatli olmakta fayda görüyorum. Google hızlı index almak için bir kaç kolay yöntem var, sırasıyla bakalım. Aşağıdaki maddeleri web sitenizin hız ve diğer site içi seo çalışmaları konusunda bir sorunu olmadığını varsayarak yazdığımı belirtmek isterim.

Hızlı İndex Yöntemleri

1- Sitemap

Herşeyden önce web siteniz tarafında bazı teknik ayarlar doğru yapılmış mı kontrol edilmeli. Site haritaları web sitenizi google’a anlatan yegane yol haritasıdır. Çalışmayan, bozuk yapılandırılmış site haritaları yüzünden google sayfalarınızı indeksleyemez. Keza çalışmayan bir site haritasını search console üzerinden gönderemezsiniz.

2- Google Search Console

Site haritanız sağlıklı bir şekilde çalışıyor ve search console üzerinden gönderebildiyseniz burada farklı bir adım geliyor. Search console internet sitenizi mülk olarak (sahibi olarak) tanıtabileceğiniz tek platform. Sitenizle ilgili teknik hatalar, uyarılar ve oluşabilecek cezaların tamamını buradan görebilirsiniz. Lütfen sürekli olarak girip bir uyarı var mı kontrol edin, hataları düzelterek google’a yardımcı olun.

3- Güncellik

Sitenize belirli aralıklarla içerik girmek google’a iyi bir sinyal gönderecektir. Tabii bu içeriklerin tamamen özgün, kullanıcılara siteniz veya konunuz ile ilgili bilgi vermesi önemli.

4- Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medya hesaplarının aktifliği ve kullanımı aynı şekilde iyi bir sinyal olarak algılanır. Özellikle Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi platformlardan etkileşim almak sitenize ait sayfaların hızlı index almasına yardımcı olacaktır.

5- Beğeni ve Paylaşım

Hedef kitlenize özgü içerikler girerek onlarla en iyi şekilde etkileşime geçmek size kullanıcılar tarafından beğenilen ve paylaşılan sayfalar olarak geri döner.

6- Dürüstlük veya Gerçekçilik

Verdiğiniz bilgiler tutarlı ve açıklayıcı olsun. Bu sayede sitenize sürekli olarak gelip sizi takip edebilecek değerli kullanıcılar bulma şansını yakalarsınız.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Görüşmek üzere.

Aradığınızı bulamadınız mı? Yeni bir arama yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir